Ontwerpen op maat

Onze core business ligt in de vernevel-techniek; een duidelijke nichemarkt. Wij ontwerpen installaties waarmee mist gecreëerd kan worden.

Mist die nodig is om er de luchtvochtigheid mee te regelen of om adiabatisch te koelen. Niet verwonderlijk dus dat wij sterk vertegenwoordigd zijn in de glastuinbouw. Maar ook in de industrie en landbouw hebben onze producten hun duidelijke meerwaarde al lang bewezen. Door de kennis die we in de loop der jaren hebben opgebouwd, zijn we in staat een installatie te ontwerpen die precies op maat is voor de klant.

Wat ons uniek maakt, is dat wij de expertise in huis hebben om het volledige traject te doorlopen. Vanaf concept tot en met engineering houden wij alles in eigen hand.

Kortom:

  • Ontzorgen in optima forma!
  • Inmiddels (h)erkennen steeds meer klanten – overal ter wereld – onze kwaliteit.
  • Zijn overtuigd van de techniek die wij hanteren en manier van werken.
  • Die gekenmerkt wordt door een hands-on-mentaliteit.

Geschiedenis

MJ-Tech deed als bedrijfsnaam weliswaar pas in 2006 van zich spreken, de geschiedenis voert al terug tot het begin van de twintigste eeuw. Was het destijds mijn overgrootvader die in het Belgische Meer bekend stond als ‘de smid van het dorp’, opa bouwde de handel van technische goederen en materialen verder uit waardoor het bedrijf al snel een begrip in de regio werd. Inmiddels waren een ijzerwarenhandel en landbouwmechanisatiebedrijf de voornaamste takken van sport toen mijn vader in 1984 aan het roer kwam. De landbouwafdeling handelde in tractoren en machines. Ook werd er een hogedruknevelsysteem ontwikkeld en verhandeld om ruimtes – zoals pluimveestallen – te koelen. De tuinbouwafdeling hield zich bezig met tal van beregeningssystemen. Daarnaast ontstond ook hier een bloeiende handel in hogedruknevelsystemen, die in kassen werden ingezet om de temperatuur en luchtvochtigheid te regelen. Naast reguliere onderhouds- en revisiewerken deden de nevelsystemen ook in de industrie hun intrede. Deze werden voornamelijk ingezet bij behandelingen van stof en geurproblematiek. We waren destijds kortom van vele markten thuis. Niet verwonderlijk dus dat in 2005 de onderneming letterlijk uit zijn voegen barstte. Op dat moment is de keuze gemaakt de focus enkel nog te leggen op de hogedruknevelsystemen en ons in die markt als specialist te gaan bekwamen. Een ‘nieuwe’ onderneming verdient als vanzelfsprekend een ‘nieuwe’ naam. Aangezien een passie voor techniek er altijd is geweest en ook zal blijven, hoefde over de toevoeging niet lang nagedacht te worden. Als grondleggers werd besloten de initialen van mijn ouders (Marian en Jan) hieraan vooraf te laten gaan. MJ-Tech was geboren! Al deze ontwikkelingen heb ik uiteraard al vanaf mijn kindertijd meegekregen en het was dan ook al snel duidelijk dat ik ook in het bedrijf zou komen. Inmiddels heb ik als vierde generatie het stokje overgenomen en werken we sinds medio 2015 vanuit onze locatie op Bedrijventerrein Vosdonk in het Brabantse Etten-Leur.

Ruud van Aperen – Directeur MJ-Tech

pand3